Reiki

Hier vind je informatie over het systeem Usui shiki Ryoho Reiki.

Systeem van Usui Shiki Ryoho Reiki

Usui Shiki Ryoho Reiki betekent Usui’s systeem van natuurlijke heling. Het is een Reiki vorm die zijn oorsprong heeft in Japan. Rond 1900 leefde daar een nederige man, Mikao Usui, die levensvragen had waar hij antwoorden op zocht. Via een jarenlang durende weg kwamen de antwoorden in de vorm van Reiki, toen hij zich terugtrok op een heilige berg voor een zeer intensieve vastenperiode.

Reiki is een Japans woord dat vertaald kan worden als Universele Levensenergie. Het wordt gezien als een deel van het Universele Mysterie, hetgeen in de Japanse cultuur geaccepteerd wordt als deel van de wereld. Middels een Reiki behandeling kom je in contact met dit Mysterie en krijg je inzicht in een natuurlijke manier van leven.

Omdat de vertaling van Reiki aangeeft hoe alomtegenwoordig deze energie aanwezig is, is er in de loop der jaren veel verwarring ontstaan over wat wel en wat niet Reiki is.  Ter verduidelijking van het systeem van Reiki dat Mikao Usui Sensei onderwees, is het Usui Shiki Ryoho systeem in het leven gebracht. Dit is het systeem met de spirituele lijn: Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis lei Furumoto. Met spirituele lijn wordt bedoeld dat het systeem van Master op Master is doorgegeven met respect voor hun Master en Usui Shiki Ryoho.

Het Usui Shiki Ryoho systeem is een eenvoudig systeem met een diepe krachtige doorwerking in het leven.

Reacties zijn gesloten.